Digitaal leren
Karus, Exalta, AZ Alma, Fiola, De Hagewinde, De Bolster, De Vierklaver en Taborgroep zetten verdere stappen in het digitaliseren van leren. Via een gedeeld e-learningplatform en gedeelde knowhow maken we werk van online leren. Intussen telt het team Talent & Organisatie ook een consultant 'Digitaal Leren' in haar rangen.
Vervangt dat digitaal leren dan bestaande introducties van nieuwe medewerkers of opleidingen?
Helemaal niet, online modules kunnen gecombineerd worden met face-to-face instructie of met klassikale opleidingen. En er zijn nog heel wat combinaties denkbaar: je leert dingen on the job van een ervaren collega bijvoorbeeld, of tijdens een methodische bespreking op de teamvergadering, of …
Hier gericht over nadenken is belangrijk, je wil immers impact: dat mensen iets leren, dat ze met meer comfort in sommige situaties kunnen handelen, en zo meer. Bovendien stelt een digitaal leerplatform je ook in staat om die impact zichtbaar te krijgen: na een personeelsvergadering stel je iedereen via het platform bijvoorbeeld een aantal vragen die je op jouw beurt leren of de uiteenzetting ook rendeerde.
Tijdens de Coronaperiode kwam het platform alvast goed van pas. We deelden modules en ontwikkelden er ook zelf met partnerorganisaties rond COVID-19, het gebruik van mondmaskers, …