Van kloostervleugel naar netwerkhuis

hal netwerkhuis verbouwing

De accommodatie van de Taborgroep ondergaat een stevige transformatie. Wie de voorbije maanden in de buurt van de Molenaarsstraat passeerde, kon het al merken. Niet alleen het ‘c-virus’ doet zijn ronde. Ook het ‘b-virus’. De B van bouwen dus. Partner IVV Sint-Vincentius breidt de schoolwerking verder uit en bouwt een deel van het vroegere klooster om tot schoolinfrastructuur. Er worden ook stevige plannen gesmeed om samen met partner Exalta een uniek concept van woon-zorg-leercentrum te ontwikkelen. Ook de accommodatie van de Taborgroep ondergaat een stevige transformatie.

In het netwerkhuis zal je meer kunnen dan enkel vergaderen. En het is te gebruiken door zowel partners als externen. Een duo-interview met Lieve Dierckx, consultant duurzame infrastructuur, en Brecht De Schepper, consultant talent en organisatie. Over de why, de how en de what van de verbouwingen.

 

Lieve, wat verandert er allemaal?

Lieve: Zo ongeveer alles, behalve de toiletten :-) . Neen. In de eerste fase, die al een tijdje achter de rug is, hebben we de ongebruikte zolder omgetoverd tot een polyvalente ruimte. Je kan daar ruim vergaderen, tot vijftig personen. In theateropstelling kan je zelfs tot 100 personen gaan. In coronatijd is zo’n grote ruimte wel een plus.

Brecht: Door de groei van de netwerkactiviteiten moesten we steeds vaker uitwijken naar andere locaties. Onze grootste vergaderzaal had maar een capaciteit van 40 personen in theateropstelling. Was toch wel wat krap. Die ‘zolder’ vult dus wel een nood in.

Lieve: Inderdaad. Ongeveer gelijk met de zolder hebben we ook een groter plan ontwikkeld: ‘het netwerkhuis’. We willen niet dat dit huis ‘van Tabor’ is, maar van en voor het netwerk. Daarom deden we een bevraging bij de partners en andere gebruikers.

Hoe zal het netwerkhuis eruitzien?

Lieve: Het plan is vrij eenvoudig: werkplekken voor adviseurs van de Taborgroep zijn op het gelijkvloers en verdieping +1. Met minimale ingrepen werden vergaderzalen omgebouwd tot ruime multifunctionele werkplekken, gekoppeld aan de inhoudelijke werking. Voor ‘geld en mensen’ moet je op het gelijkvloers zijn. Voor ‘bouw, beleid en communicatie' op het eerste.

De inkomhal wordt een multifunctionele foyer, de klassieke vergaderzalen worden multi- inzetbare ruimtes, inclusief een digital room. Er is een koffiehoek in de foyer en op +2. Er is meer licht en doorzicht tussen de verschillende ruimtes. Het waardenkader van de Taborgroep nl. empathie, integriteit en duurzaamheid, is sterk terug te vinden in het concept.

Brecht De Schepper, Netwerkconsultant Taborgroep

Het gebruik is gratis voor partners (als het een interne of gratis activiteit is), met catering aan kostprijs. Voor niet-partners of activiteiten met inkomsten zijn er specifieke formules. Ook externen zijn dus welkom in het netwerkhuis.

En ook: Ben je in Gent en tussen twee overleggen? Er is goeie wifi en koffie in de foyer, altijd welkom om daar even bij te tanken. Ongetwijfeld kom je nog wel iemand interessant uit het netwerk tegen!

En de werken?

Lieve: Die zijn volop bezig! Als dat c-virus terugdeinst, hopen we je tegen mei welkom te heten. Noteer alvast 20 mei – opening netwerkhuis!

'Eindgebruiker' centraal in het netwerkhuis

We gingen op zoek naar boeiende namen voor de verschillende ruimtes in het netwerkhuis. We zetten daarbij diegene waar we het allemaal voor doen centraal: de cliënt, patiënt, leerling, klant, … We vroegen aan alle partners om namen van mensen met een bijzonder verhaal door te geven. Of dat we mooie reacties kregen? Dat ontdek je in het netwerkhuis.

 

Fotogalerij